Президентът на Литва е била агент на КГБ?

В социалната мрежа Facebook се появи документ, според който може да се направи извод, че президентът на Литва Далия Грибаускайте е била „валутна“ проститутка и доносник на КГБ. Става дума за протокол за задържане на настоящия държавен глава на Литва в един от Ленинградските ресторанти през 1982 г. Както следва от документа, там Грибаускайте се е намирала в компанията на две проститутки и трима френски граждани. Тази информация публикува на страницата си във Facebook политологът Михаил Делягин.

„Изглежда, че президентът на Литва Грибаускайте е била валутна проститутка на КГБ. Добра школа, както можем да видим“, коментира публикувания документ Делягин.

Разбира се, Литва веднага опроверга всичко това. Центърът за изследване на геноцида и съпротивата на жителите на Литва заяви, че хакери са поместили клеветническа информация за президента на балтийската държава и нарече факта, че Грибаускайте под псевдонима „Магнолия“ се е намирала в списъците на агентите на КГБ „несъответстващо с реалността и заблуждаващо обществеността“.

Документ