Презентация на любовната лирика на Антонио Дачовски

На 19 ноември в Малката зала на РКИЦ националният координатор на Национално Движение Русофили Антонио Дачовски представи своята първа книга с любовна лирика „Любима моя”. Младият поет е добре познат на публиката на Национално Движение Русофили като дългогодишен участник в Националния фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, а последната година и като един от неговите организатори, като един от редовните изпълнители на Събора на приятелите на Русия на яз. „Копринка”.

 

Книгата беше представена от софийския поет Орфей Петров, който отбеляза, че чувството във всеки лирически откъс е неподправено и искрено. „Като всеки млад човек, откриващ любовта, душата на автора е обсебена от хиляди въпроси, свързани с емоционалното ѝ състояние. В опита си да разбере нрава и логиката в действията на своята любима, авторът изживява терзания и страдания, защото като всеки влюбен човек, е далече от реалността… В съвременното общество, носител на неетичност и бруталност, тя ни оставя да търсим себе си чрез магията на любовта…”

Беше отбелязано също така, че лириката на младия поет е изповедна.

По време на презентацията той не само декламира част от стиховете в книжката, но и зарадва публиката с няколко песни за любовта както на български, така и на руски, като първата беше по негови стихове.