Преди да напусне поста си Брийдлав нарече Путин „гласът на здравия разум“

Напускащият поста главнокомандващ Въоръжените сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав нарече руския президент Владимир Путин „гласа на здравия разум“ в неговото обкръжение, пише „Известия“ . Според американския генерал евентуалното оттегляне на Путин от президентския пост в Русия може да доведе до промени, които „съвсем не е задължително да бъдат към по-добро“.

„Той  е гласът на здравия разум в своето близко обкръжение“, заяви Брийдлав в интервю за The Wall Street Journal, засягащо редица въпроси, касаещи се за отношенията между САЩ и Русия.

Генералът оцени прогреса на Руската федерация във военната сфера. Според него много от проблемите, които в миналото са подкопавали боеспособността на руската армия, вече са решени.

Брийдлав добави, че след разпадането на СССР правилата на играта са приемали без участието на Москва и днес Русия има за цел да гледат на нея на световната сцена като на равна.

Припомняме, че пълномощията на Брийдлав начело на поста главнокомандващ силите на НАТО в Европа изтича в края на май тази година. Неговото място ще заеме генерал Къртис Скапароти, известен с жестокостта си по време на командването на американските сили в Южна Корея.