Посланикът ни в Москва се срещна с победителите в журналистическия конкурс „Добре дошли в България!”

Посланик Бойко Коцев се срещна с участници и победители в обявения през месец май конкурс за журналисти и блогъри, пишещи за България. Конкурсът е организиран от Посолството, Националното представителство по туризъм, Центъра на промишлеността, с подкрепата на Българския културен институт.

От изпратените 47 материала, публикувани в периодични и специализирани издания в Москва и някои региони на Русия, журито излъчи четирима главни победители, които получават ваучери за едноседмична безплатна почивка за двама в четиризвездни хотели в к.к. „Албена” и  к.к. „Приморско клуб”;  „DoubleTreе by Hilton – Golden sands” и  хотел „Мак” – Златни пясъци.  Материалите са посветени на България, на нейната история, обичаи, традиции, култура, забележителности, красива природа, на възможностите за семеен отдих, за оздравителна почивка на хора в неравностойно положение, за организиран детски туризъм.Журналисти - снимка - 2

Посланик Коцев връчи почетни Дипломи на отличилите се участници и подаръчни ваучери на победителите. Той благодари сърдечно за проявения интерес към страната ни, за доброто познаване на България като туристическа дестинация, за топлото и приятелско отношение и за високия професионализъм на авторите. Той подчерта, че България и Русия от векове са свързани с общи исторически, религиозни и културни корени. Традиционно добрите ни отношения, преминали през различни изпитания, и днес се развиват, задълбочават и укрепват. Потвърждение за това е и несекващият интерес към България като привлекателно място за отдих, за активна почивка, за културно-познавателен, балнео, круизен и яхтен туризъм, поклоннически пътувания. Журналисти - снимка - 1 (1)

Изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе, която присъства на церемонията, изказа удовлетворението си от доброто двустранно сътрудничество в областта на туризма и заяви готовност за продължаване на дейността за популяризиране на направление „България” на руския туристически пазар.

Двете страни се обединиха около идеята за провеждане на периодични срещи на посланика с руски журналисти, проявяващи интерес към България.