Посетилата Крим италианска делегация не се бои от възможни санкции от страна на Украйна

Италианската делегация, която пристигна вчера на посещение на руския полуостров Крим е подготвена за това, че Украйна ще въведе санкции срещу представителите й и ще им забрани да посещават страната. Това заяви пред журналисти представителят на делегацията Джулието Киеза, предаде ТАСС.

„Аз и колегите ми знаем, че ще последват санкции, но ние сме европейци и имаме правото да пътуваме. В Италия вероятно също ще има критика, но аз не се страхувам от нея, а от премълчаването за посещението ни. Най-лошото би било, ако голяма част от медиите не напишат нищо за визитата ни“, каза Киеза.

По думите му целта на посещението в Крим е да се демонстрира, че в Италия съществуват различни мнения за отношенията с Русия. „Ние представляваме хората, които подкрепят диалога с Русия. Такива хора има много не само в Италия, но и в Германия, и във Франция, и навсякъде. Реално мислещите хора биха искали да се върнат към диалога. Ние дойдохме тук, за да покажем, че в Европа има разумни хора“, заяви още италианският депутат.

Според членовете на делегацията, представляващи политически партии, опозиционни на италианското правителство, повечето хора в тази страна, и в Европа като цяло, са против санкциите срещу Русия. „Ако италианският народ приемаше решенията, той би бил против. Ние сме за отмяната на санкциите и за връщане към нормалните отношения“, заяви сенатор Паола Дьо Пин.