Порошенко: Трагедията в Одеса беше нужна

Порошенко: Трагедията в Одеса беше нужна

Публикувано от:

Украинския президент Петро Порошенко направи скандални изказвания по време на визитата си в Одеса, с които оправда изгарянето, по официални данни, на 46 души по време на трагедията, разиграла се в Дома на профсъюзите.По думите на президента „Одеса е платила висока цена“, действията на крайно-десните радикали, които подпалиха сградата, в която се намираха про-руските сепаратисти, а от вътре бе разкрито, че са разстрелвали хора. На видеокадрите ясно се вижда, че доубиват тези, които успяват да се измъкнат от огнения ад в сградата отвън въпреки опитите на нормалните хора да ги спрат и призивите да престанат да хвърлят коктейли „Молотов“ по сградата.

Украинския президент, заявил, че трагедията била „нужна, за да бъдат спрени сепаратистите“. С това изказване Порошенко практически оправдава действията на представителите на крайно десните организации.

Той дори заяви, че няма нищо притеснително в това, че хората наричат Одеса „Бандеровски град“. „Няма по-голям комплимент, който мога да изкажа за Одеса“, заяви украинския президент.