Порошенко: Използваме примирието, за да правим оръжие денонощно

Украйна използва примирието в Донбас, за да увеличи отбранителната си способност и да извърши превъоръжаване на войските. Това заяви в понеделник украинският президент Петро Порошенко по време на посещение на учебния център на сухопътните войски на ВВС на Украйна „Десна“ в Черниговска област, пише ТАСС, цитиран от телевизия „Звезда“.

„Украинската победа се постига не само на предните редици на фронта, но и в тила благодарение на професионалистите, които денонощно, на практика на три смени, произвеждат оръжие за украинската армия“, заяви Порошенко.

По думите на украинския държавен глава, Киев е подсилил частите си с противотанковите комплекси „Стунга“ в няколко направления.

„Ние се възползвахме от периода на временно затишие, и мога да кажа, че в отделни танкоопасни направления вече има противотанкови комплекси „Стунга“, каза Порошенко, като по този начин призна, че примирието е само временна почивка преди започването на нов кръг от войната.

На базата на полигона на учебния център „Десна“ за Порошенко бяха организирани показни стрелби. Пред президента бяха демонстрирани ракетите „Стунга“, „Комбат“, лекият противотанков ракетен комплекс „Корсар“ и управляемият артилерийски снаряд „Цветник“, гранатомети, бронирана военна техника и комплекс за разузнаване.