Подвизите на опълченците освещават Новорусия

В сраженията с киевската хунта, опълченците проявяват масов героизъм, който напомня подвига на съветските войници от Втората световна война.

На 7 юли 54-годишният казак от Краснодар Александър Скрябин, в сражението до Изварино се самовзриви под украински танк, за да спре движението на украинските военни и да спаси другарите си.

Свидетел на подвига му, стана неговият добър приятел Ю. В., който бе ранен в същата тази битка:

„Това е Александър Скрябин! Мой приятел и брат! Познаваме се от деца. Учихме в един клас, служихме в армията по едно и също време. Оженихме се почти по едно и също време, децата ни са съученици, учат в един клас. Той служеше във ВВ, а аз в десантните войски. Живеехме почти заедно, имахме голямо приятелство, заедно отглеждахме децата ни и изведнъж… война. Пред очите ми Саша скочи под украински танк, и си тръгна като герой. Той го направи за нас! Дори не знам какво ще кажа на жена му и двете му дъщери… Не зная… Никога не съм си мислил, че Сашка е готов на такава постъпка. Той е герой! ИСТИНСКИ ГЕРОЙ!!! Той беше на 54 години, работеше като миньор. Когато се хвърли под танка, извика: „Зная ви аз такива!” Никой от нашите не е очаквал такова нещо. Много ме е срам, че съм жив, а Саша вече не е сред нас. Ако ще да умра, но ще отмъстя на фашистите за моя приятел. Много е тежко… Такава смърт е върховен подвиг!!! Сега, когато тръгваме в атака пеем: „Вставай страна огромная!..”

Напомняме, че Луганск се намира под непрекъснат обстрел от страна на украинските военни формирования. Числото на жертвите, в това число сред мирните жители се увеличава с всеки изминал ден..