Пет хиляди души посрещнаха агитационния влак „Армия на Победата“ в Чита

Агитационният влак на министерството на отбраната на Русия „Армия на Победата“, който в навечерието на 9 май пътува от Москва до Владивосток, пристигна в Чита, предаде ТАСС.

Над пет хиляди души са го посетили по време на спирането му в столицата на Забайкалието, съобщиха от пресслужбата на Източен военен окръг.

„По време на престоя на агитационния влак над 400 граждани получиха консултации от специалистите на мобилния пункт за подбор на военна служба по договор и почти половината от тях се съгласиха да преминат първоначалните професионално-психологически тестове“, отбелязаха от пресслужбата.

Именно в „Армия на Победата“ жителите на Забайкалието могат да отправят искане и за получаване на информация за роднини, изчезнали по време на Великата Отечествена война.

Според местни медии на гарата е била организирана изложба на техника от Великата Отечествена война, а особен интерес сред гражданите е предизвикал вагонът, в който били изложени редки модели на военна униформа.

Агитационният влак „Армия на Победата“ е акция, която се провежда от министерството на отбраната на РФ. От 20 април до 8 май той ще измине разстоянието от Москва до Владивосток като ще спре в над 20 града. Влакът вече е посетил Ярославъл, Екатеринбург и Новосибирск.