Песков: Референдумът в Холандия демонстрира недоверието на гражданите към асоциирането на Украйна с ЕС

В Кремъл считат резултатите от холандския референдум за асоциирането на Украйна с ЕС за вътрешни работи на Холандия. При това Москва отбелязва, че резултатите от гласуването са доказателство за недоверието на холандските граждани към асоциирането на Украйна с Евросъюза, предаде ТАСС.

„Това са изцяло вътрешни работи на Холандия“, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков в отговор на молба на журналисти да коментира провелия се вчера холандски референдум.

„Резултатите от референдума показват отношението на холандските граждани към определен документ (за асоциирането на Украйна с ЕС), което означава, че те имат въпроси и изпитват недоверие, за което сигнализират“, отбеляза представителят на Кремъл.

„Но ние не считаме за възможно да се намесваме по някакъв начин“, подчерта Песков.

Припомняме, че по-рано руският премиер Дмитрий Медведев също коментира резултатите от референдума в Холандия, като написа на страницата си в Twitter следното: „Резултатите от холандския референдум за асоцииране на Украйна с ЕС са индикатор за отношението на европейците към украинската политическа система“.