Песков за срещата между Путин и Тръмп: така или иначе президентите ще се срещат

Песков за срещата между Путин и Тръмп: така или иначе президентите ще се срещат

Публикувано от:

Дългоочакваната среща между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се състои в Германия, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Газета.ру. Това ще стане през юли, когато германците ще бъдат домакини на сбирката на Г20. Форумът е планиран за 7 и 8 юли в Хамбург.

“По един или друг начин, това ще стане там. Говори се, че е възможно да има и по-ранна среща, но няма нищо конкретно”, информира Песков.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви в петък, че Любляна е добро място, където да се срещне с американския си колега Доналд Тръмп, но това не зависи само от него.

Путин направи този коментар, след като Словения предложи нейната столица да бъде мястото на първата среща между двамата лидери, макар че няма договорена конкретна дата.

„Що се отнася до Любляна, Словения като цяло, това разбира се е прекрасно място да се проведе разговор от този тип. Но това не зависи само от нас, зависи от редица други обстоятелства“, подчерта Путин след срещата си в Москва с президента на Словения Борут Пахор.

Президентите на Русия и САЩ вече два пъти си общуваха по телефона. Последният им разговор се състоя на 28 януари и продължи около 45 минути.