Песков: Жалко е да си губим времето с „глупостите“, които публикува BBC

Корпорацията BBC допуска публикуването на „доста некачествена продукция“ и за говорителя на руския президент Дмитрий Песков „е жалко да губи времето си за подобни глупости“, предаде ТАСС.

„За съжаление в последно време нашите колеги от BBC допускат публикуването на доста некачествена продукция, затова, разбира се, ние не бързаме всеки път да се запознаваме с нея, – заяви Песков пред журналисти. – Просто е жалко да си губим времето за глупости“.

Така говорителят на руския президент отговори на въпрос дали е гледал новия филм на BBC, в който става дума за сценарий на ядрена война между Русия и Латвия.

Като пример за „глупостите“, излъчвани от медийната корпорация, той даде наскоро излъчения филм за руския президент Владимир Путин, в който се твърди, че той е корумпиран. „Гледната точка не само на руските експерти, но и на тези от Великобритания и европейските страни, е че, за съжаление, качеството на този материал е далеч от общопризнатото световно ниво, което винаги демонстрира тази „чудесна“ корпорация“, подчерта представителят на Кремъл.

По-рано Песков коментира филма, в който зам.-министърът на финансите на САЩ Адам Шубин твърди, че действията на руския президент били насочени към собственото му забогатяване. Според Песков, наличието във филма на официален коментар от представителя на американското финансово министерство „свидетелства за това кой е диригента“.

Представителят на Кремъл констатира, че съдържанието на този материал е „чиста измислица и клевета, които нямат никакви основания“.

„Като цяло ние сме свикнали на подобни журналистически измислици, свързани или с некомпетентност и преследване на „жълтини“, или режисирани кампании“, заяви тогава Песков.

В Кремъл не очакват, че този епизод ще влоши и без това обтегнатите отношения между Москва и Вашингтон. „Честно казано, отношенията в момента не са в най-добрата си форма. Те са в такава форма, че подобна лъжа едва ли може още повече да ги усложни“, каза говорителят на руския президент.