Партизанска война се разгаря в Източна Украйна

В Харковска област партизански отряди обстреляха колона от украински военни, придвижваща се към станция Лозова. Колоната се състояла от установки за залпов огън „Град” и автомобили, заредени с боеприпаси. Партизаните успели да превземат техниката и да я използват срещу  украинските военни. Те обстреляли позициите на военните им части, където те се подготвяли за отправяне в Донбас, съобщи агенция Anna-News. След обстрела, партизаните унищожили всички боеприпаси.

Това не е първият случай на успешна атака на харковските партизани. На 16 август в хода на поредната военна операция партизаните от Харковска народна република унищожиха пътуващ към Изюм джип с полски наемници. На 11 август опълченците-партизани унищожиха край Харков колона от автомобили с боеприпаси.

В същото време в Мариупол е бил застрелян американски наемник, старши инструктор, чието име не се съобщава.

Междувременно, в хода на третото заседание на парламента на Новорусия председателят Олег Царьов призова жителите на Украйна към революция.

„Граждани на Украйна! Събудете се и погледнете истината в очите! Тласнаха ни към братоубийствена война. Това сториха киевските политици, които превърнаха нацизма в своя идеология. Показателно е, че нито един от тях нито по националност, нито по вяра и дух, не е украинец”, се казва в обръщението на Царьов. „Изпращайки синовете си в Донбас, украинските майки ги пращат на сигурна смърт”.

На свой ред, олигарсите увеличават състоянието си за сметка на смъртта на хиляди души, като снабдяват армията с бракувани бронежилетки или като ги продават на баснословни цени. „Ние призоваваме украинския народ да се вдигне на революция, след което да се присъедини към нашата държава”, обобщи Царьов.