От Крим отговориха на Киев: „Лудостта те прави по-силен“

Прокурорът на Крим Наталия Поклонска определи като „тотална лудост“ изявлението на властите в Киев за незаконността на предстоящите избори за Държавната дума, които ще се проведат и на територията на полуострова, предаде РИА Новости. Обвинител номер 1 припомни по какъв път е дошла на власт настоящата украинска власт.

Припомняме, че вчера от Киев дори заплашиха, че ще търсят наказателна отговорност от организаторите на тези избори.

„Това вече е тотална лудост. Нека те по-добре да се заемат със собствените си „избори“, когато през 2014 година незаконно и с оръжие беше осъществен държавен преврат и по този начин бе превзета властта. След това – отново незаконно, в противоречие на Конституцията на Украйна, се проведоха и предсрочните избори“, каза Поклонска.

Прокурорът подчерта, че заявлението на киевските власти е крайно спекулативно, за което подчертава „тяхната некомпетентност в опит да отвличат вниманието на народа си от налегналите го проблеми“.

По нейните думи, изборите в Крим по никакъв начин не могат да засягат украинските власти.

Изборите за руската Държавна дума ще се проведат на 18 септември по смесена система: половината от депутате ще се избират по едномандатни окръзи, а другата – по партийни списъци.

Превод и редакция: „КРОСС“