От какво изпитват най-много страх американците

От какво изпитват най-много страх американците

Публикувано от:

Национално проучване установи, че американците се страхуват повече от новите технологии и правителството, отколкото от духовете и зомбитата, съобщава агенция ЮПИ.

Изследването било проведено от екип на Калифорнийския университет. От получените данни проличало, че 58 процента от гражданите на САЩ изпитват страх от корупцията в правителството. А едва 4,2 на сто от съгражданите на президента Барак Обама изпадали в паника от това какво ще кажат другите за начина им на обличане. Проучването обхванало 1 541 пълнолетни граждани и в него били изброени 88 вида страхове.

Почти половината от запитаните се бояли от кибертероризма и от източването на тяхна лична информация от правителствени и частни служби. Сред 10-те най-големи страхове на американците попадат терористичните атаки, биологичните войни, кражбите на самоличност, икономическата разруха, безпаричието и измамите с кредитни карти. Сред природните стихии, предизвикващи най-големи кошмари при запитаните /34процента/ не фигурират ураганите и земетресенията, а разпространението на опасни болести. Едва 9,7 процента от участниците в анкетата се бояли от духове, а 8,5 процента – от зомбита.