Откриха най-скъпата хотелска стая в Русия

Най-скъпата хотелска стая, резервирана през първата половина на 2016 г. в Русия, се намира в Санкт Петербург.

За нощ в хотел Астория богаташ е заплатил малко над 3300 лв., съобщава Лента.ру, позовавайки се на данните на компания „Аероклуб“, предаде profit.bg.

Средно за нощувка в петербургски хотел през вече споменатия период от време са необходими 158 лв. Цената е с около 27 лв. повече, отколкото за нощувка в Москва. Като цяло цените на хотелите в Петербург са се увеличили с 26%, в сравнение с първата половина на 2015 г.

Ако погледнем цените в най-големите градове в Русия, най-малко за нощувка ще платите в хотелите в Перм и Самара – съответно 103 лв. и 106 лв. Втора поредна година в тези населени места цените на нощувките не се повишават.

По брой резервирани стаи Петербург е на второ място в Русия. Първото, разбира се, е отредено на Москва. В тройката влиза още Новосибирск.

Популярността на северната столица се дължи на нарасналия интерес от чуждестранни и руски компании към проведения през юни международен икономически форум в Петербург.

Като цяло търсенето на хотелски стаи за първите 6 месеца от 2016 г. отбелязва ръст от 20%. Средните цени са се повишили през май-юни с 10%, в сравнение с аналогичния период през 2015 г.

Най-съществен е скокът през януари – 22%.

В средата на юли месец туроператорите в Русия предупредиха, че ще има рязък скок на цените на хотелските стаи в Москва и Петербург през 2017 г. По прогнози на експерти тарифите ще се повишат с 50%.