Освободиха украинските военни в Крим

По-рано четирима военнослужещи на ВС на Украйна бяха задържани по подозрение „за съдействие в дейността на терористични организации”. Правоохранителните органи на Крим взеха решение, те да бъдат освободени въз основание „не изпълняване на престъпни указания от Киев и съдействие на службите за сигурност”, съобщи РИА Новости.
Правоохранителните органи на Крим завършили следствена проверка по отношение на Генерал-майор Игор Воронченко, полковник Юрий Мамчур, подполковник Дмитрий Делятицкий и майор Ростислав Ломтев. Четиримата са освободени.
«Взимайки под внимание факта, че четиримата украински военни не изпълниха престъпните нареждания от Киев и сътрудничиха в дознанието, ръководството на правоохранителните органи на Република Крим взе решение те да бъдат освободени», поясни РИА Новости.
Напомняме, че по-рано, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че украинските военни могат свободно да напуснат територията на Крим, но дали с оръжие или без, ще решава Министерството на отбраната на РФ. Също така се съобщаваше, че всеки военен от украинските Въоръжени Сили има право да премине на служба към руската армия, или да остане във ВС на Украйна, но извън територията на Крим.