Опълченци: Срещу нас воюват полски наемници и жени-снайперисти

Украинските въоръжени сили действат по заповед на Киев и главната им цел е да проведат изборите на 25 май по свой сценарий. Това заявиха от щаба на командването на армията на Югоизтока в Украйна, предаде LifeNews.

„Тежка артилерия стреля срещу мирни жители. Те правят това, за да проведат изборите по свой сценарий. Ние сме шестима и удържахме позициите, за да попречим на войниците да навлязат в града”,  разказа командирът на армията на Югоизтока.

Според него, срещу тях военните не са съвсем украински:

„Те ни крещяха: „Руснаци, предайте се!” с полски акцент. Това са наемници. Съществува информация, че има и жени-снайперисти”.

В Луганск се провеждат реални въоръжени сблъсъци и техните мащаби се увеличават с всеки изминал ден, съобщават кореспонденти от LifeNews.

„Това, което видяхме е истинска война. Без резерви. С използването на авиация, бронетехника и артилерия. Сблъсъците започнаха сутринта на около 100 км от Луганск. Украинските въоръжени сили се опитаха да пресекат река Северен Донец, но опълченците  им попречиха. Армията на Югоизтока отби пет БТР-а”, съобщи кореспондент на LifeNews.