Опълченците на ДНР потвърдиха за трите руски танка

Според някои данни, един от танковете е влязъл в бой с Нацгвардията в района на Саур Могила (Донецка област), съобщи РИА Новости.

„Получихме подкрепление от три танка. Те ще бъдат изпратени в най-напрегнатите точки“, съобщи представителят на генералния щаб на Народно опълчение на Донецка народна република. Кореспондент на РИА Новости разпита очевидците, които са видели танковете в градовете Снежное и Торез, според тяхната информация става дума за танкове Т-70 или Т-72.

Недалеч от Снежное се намира село Димитровка, което преди 2 дни опълченците на ДНР са взели под контрол.

В същото време, министерството на вътрешните работи на Украйна твърди, че за последните няколко дни на територията на Украйна са навлезли цели колони военна техника от Русия.

По-рано днес, украински граничари са затворили 8 гранични пункта в Луганска и Донецка области. Предполага се, че тези пунктове вече са под контрола на опълченците. Според думите на главата на самопровъзгласената Луганска народна република Валерий Болотов, опълченците са взели под контрол повечето участъци на границата с Русия.

Киев разглежда въпроса за пълно затваряне на границата с Русия на изток, съобщи малко по-рано днес съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Гращенко. Според украинските власти, от Русия проникват военни групи на украинска територия. Русия от своя страна не потвърждава тази информация.