Опълченците на ДНР откриват ужасяващи находки

Ужасяващи находки са открили опълченците на Донецка народна република в изоставените бази на украинските военни части, предаде NTV.

Според проруските бойци в базите военните са измъчвали и убивали мирни жители. Въпреки че опълченците са хора, които са привикнали към ужасите на войната, те останаха шокирани от видяното. В момента те обикалят изоставените бази и лагери на украинските военни части, за да обезвредят снарядите и мините.

„Една от базите е някогашно въгледобивно предприятие. „На територията на мината се е разполагала база на украински подразделения, нацисти и всякакви наемници. Тук те обитаваха и същевременно обстрелваха близките села. Бягайки от тук, те минирали всичко, а също наслагаха множество мини-капани, за да нанесат удар по промишлеността та Донбас”, разказа командирът на опълченците с прякор Алабай.

По всичко личи, че тук е имало истински хаос. Бившите работници на предприятието казват, че нищо не е оцеляло. Украинските военни взели със себе си дори оборудването, а оставили след себе си са само купчини от боклуци.

През времето, докато украинските бойци се разполагали на територията на мината в околностите на селищата постоянно изчезвали хора, а основно млади момичета. Сега опълченците нямат никакви съмнения, че украинците са ги насилвали и убивали, тъй като се натъкнали на телата на две убити жени, които били с вързани ръце. Предвид следите по тялото е очевидно, че са ги изтезавали дълго и мъчително. Малко по-далеч от базата, опълченците се натъкнали на още две тела на местни жителки с подобни следи от мъчения.

Опълченците събрали и обезвредили десетки снаряди. По данни на опълчението на ДНР, в този район се базирали над 6 хиляди украински военни, в това число и бойци на пронацистката групировка „Десен сектор”. На територията на друга база също има много снаряди и планини от гилзи, които представляват опасност за местните жители. Предстои още много работа за обезвреждането им, а също и издирване на роднините на зверски убитите жени.

Video: http://www.ntv.ru/novosti/1219799/