Оливър Стоун: САЩ обявиха Путин за враг. Един велик враг. Важно е да чуем какво иска да каже

Оливър Стоун: САЩ обявиха Путин за враг. Един велик враг. Важно е да чуем какво иска да каже

Публикувано от:

Владимир Путин ”има някаква ментална власт” върху Съединените щати – това твърди режисьорът от САЩ Оливър Стоун в интервю за ”Росийская газета”. „Вие, руснаците, трябва да се гордеете, че с военен бюджет, десеторно по-малък от американския, а и с икономика, десет пъти по-малка от нашата, вашият президент привлича толкова внимание. Това е просто невероятно“, казва създателят на документалния филм „Интервюта с Путин“.

Излъчен тези дни от кабелен канал в САЩ, от днес той ще бъде показван и от руската държавна телевизия.

„Това е психология“ – Путин „има някаква ментална власт над САЩ. Създава се една такава истерия, параноя“, заявява Стоун, цитира БТА и Български Журнал. Според него руският президент „доста си пати в този живот“ от различни критики. „Трудно ще откриеш друг такъв злодей. Как може да си съчетание от Хитлер и Сталин, при това и най-богатият човек на света. Просто Супермен“, иронизира американският кинодеец.

Обобщавайки собствени впечатления, той нарича Путин „харизматичен, учтив, човек с обаяние“; твърди, че той „не се стреми към експанзия на Русия“. „Мистър Путин е един от най-важните световни лидери и тъй като САЩ го обявиха за свой враг, един велик враг, много е важно да чуем какво иска той да каже“, изтъква Стоун във връзка със своя филм.