Оливър Стоун разкритикува журналистката взела интервю на Путин

Оливър Стоун разкритикува журналистката взела интервю на Путин

Публикувано от:

Това интервю демонстрира недостатъците на съвременната американска журналистика, лишена от внимание към детайла

Водещата на американския телеканал Ен Би Си Мегън Кели, която направи интервюто с руския държавен глава Владимир Путин, въобще не се бе подготвила както трябва. Такова мнение изрази американският кинорежисьор Оливър Стоун в сряда, пише nbox.bg

Както предаде самата телевизия Стоун е заявил, че „той (президентът на Русия) е познавал материята, а тя (Кели) – не”. По оценка на режисьора, водещата е „стреляла като картечница” и по този начин е демонстрирала недостатъците на съвременната американска журналистика, лишена от внимание към детайла.

„Мисля, че тя изглеждаше привлекателно и задаваше провокативни въпроси, но не беше способна да поддържа спор или да се противопостави, защото не беше наясно с много неща”, отбеляза Стоун.

Стоун визира интервюто на американската журналистка, което бе излъчено в неделя. В него Путин засегна въпроси за руско-американските отношения и отговори на въпроси, свързани със съмненията, ширещи се в САЩ, за руска намеса в американските президентски избори. Предаването, в което бе излъчено интервюто беляза рекорден рейтинг за медията от март насам с 6.1 млн. зрители.

Припомняме, че самият Стоун проведе серия от интервюта с руския държавен глава, които обедини в четиричасовия документален филм „Интервю с Путин“. Той ще бъде показан в САЩ в периода 12-15 юни по кабелната телевизия “Шоутайм”, която е част от медийната група CBS – една от най-големите в САЩ. Фрагменти от него обаче вече изтекоха и стана ясно, че освен разговори за взаимоотношенията между САЩ и Русия, продукцията показва как Путин тренира на кростренажор, как играе хокей и храни с моркови собствения си кон, кръстен на името на холандския физик Йоханес Дидерик ван дер Ваалс.