На руснаците не им пука от западните санкции

На руснаците не им пука от западните санкции

Публикувано от:

Статистиката на “Левада-център” показва отношението на руснаците към икономическите санкции, пише РИА Новости. Повечето руски граждани не се притесняват особено от международната изолация на Русия и от санкциите, наложени от западните държави. Според тях политиката на Запада е довела едва до незначително влошаване на ситуацията в страната. 18% от руснаците са убедени, че това по никакъв начин няма да се отрази на икономиката на страната.

39% от руските граждани са убедени, че наложените като отговор контрасанкции от страна на Русия вредят и на двете страни. 35% са на мнение, че тези мерки са в ущърб на чуждестранните държави. Според 15% контрасанкциите ще доведат до негативни последици в Русия.

“Руснаците поддържат общия икономически и политически курс на правителството. Хората мислят, че санкциите ще останат в миналото и диалогът между Русия и Западa ще бъде възстановен. Освен това, ние имаме опит в адаптацията към нови икономически реалности. Сега виждаме, че хората промениха структурата на потребление, започнаха да спестяват повече. При това, промяната се случи бързо”, коментира резултатите от изследването Владислав Гинко – преподавател в “Руска академия на народно стопанство и държавна служба при Президента на Руска Федерация“./БЛИЦ