Нацгвардията изпепели дома на депутата Олег Царьов

Олег Царьов от Днепропетровск (Украйна) е украински политик, привърженик на федерализацията, депутат във Върховната рада. До преди две седмици е кандидат за президент на Украйна. След няколко покушения и посегателства на него, семейството му и домът му, Царьов оттегля кандидатурата си. Политикът, както и много други с подобна на неговата позиция, многократно е нападан и пребиван, а тази нощ киевската хунта изпепели домът му.

„Тази нощ изгориха моя дом в Днепропетровск. Два автомобила с въоръжени хора пристигнали към 2:00 ч. през нощта и замерили сградата с коктейли Молотов. Нападателите се чувствали уверено и дори снимали всичко на камера, сигурно за да се отчетат по-късно за свършената работа. Домът ми изгоря, тъй като пожарните пристигнаха чак сутринта. На двора има много гилзи. По-рано съпругата ми и децата ми напуснаха Днепропетровск, а майка ми едва  преди седмица.. за това няма пострадали”, сподели Олег Царьов на Фейсбук страницата си.

Царьов е лидер на обществено движение „Юго-Изток”. То е било създадено през март 2014 г. Неговите привърженици активно действат в Харковска област. Целта на движението е „формиране на исторически образувани Югоизточни автономии”.

На 15 май вечерта три автомобила спрели пред дома на Царьов в Днепропетровск. Въоръжени хора с маски и черни униформи на Националната гвардия разбили оградата и обстреляли личния му автомобил. Има поражения върху съседната къща, за щастие по някаква случайност там не е имало никой. Преди това,  на 7 май представителите на Нацгвардията изгорили офиса на Царьов. Според него, целта им е била да унищожат документите, които е събрала комисията по разследването на масовото избиване на хора в Одеса на 2 май в Дома на профсъюзите. Но, повечето от събраните материали по случая се съхранявали на друго място.

Струва си да отбележим, че съществуват множество факти, които разкриват доказателствата, че зад кървавата баня в Одеса стои олигарха Коломойски, който в момента оглавява Днепропетровска област. Именно той плаща на наемниците за участие в потискането на протестните настроения в източна Украйна.

След нападението на дома на Царьов на 15 май:

Домът на Царьов4

Домът на Царьов5

Домът на Царьов6

Вечерта на 20 май украинската Национална гвардия изпепели дома на депутата Царьов:

Домът на Царьов2

Домът на Царьов1

Домът на Царьов

Домът на Царьов3