Над 6 млн. души посетиха фестивала на сладкото в Москва

Фестивалът се състоя от 13 до 23 август, в търговските павилиони в целия град можеше да бъде опитано сладко от 40 руски региона и 19 страни

В столицата завърши най-вкусния фестивал на сладкото – в него приеха участие над 6 млн. души, заяви пред журналисти ръководителят на столичния департамент за търговия Александър Немерюк.

„Фестивалът подобри рекорда по посещаемост“. По думите на Немерюк, независимо от това, че фестивалът на сладкото в Москва се провежда едва за втори път, той вече е едно от любимите събития в града. „И резултатите от фестивала потвърждават това. През тази година 22 площадки на празника бяха посетени от повече от 6 млн. души. За седмица и половина от момента на откриването бяха продадени повече от 1,5 млн. буркана сладко. Проведохме около 2,6 хил. майсторски класове,  представления и интерактивни мероприятия, които бяха посетени от над 100 хил. души“, отбеляза той.

Една от най-посещаваните площадки бе Тверския площад, който по време на празника беше преименуван на Динен площад. Тук бе разположени не само най-големия в Москва динен пазар, където можеше да се купи всяка съществуваща в света диня, дори квадратна китайска, но и огромен лабиринт във формата на резен диня.

Безспорен лидер по посещаемост бяха фестивалните площадки, намиращи се край Кремъл: Централния плодов площад (Площада на Революцията) и Соковата крайбрежна улица (Манежния площад). Там имаше и пързалка за ролери, която бе посетена от над 100 хиляди любители на ролерите и скейтборда.

На това място се състоя и първата в Русия изложба на гигантски скулптури от истински плодове, съобщава Руски Дневник.