Наградиха българския Окуджава в Бургас с плакет

Поздравления и красив букет Милен Тотев получи и от кмета Димитър Николов на концерт, посветен на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава

Бардът Милен Тотев получи плакет от Продуцентски център „Славенски орден“ по време на концерта в Бургас, посветен на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава. На юбилейния концерт в Дома на нефтохимика, арт директорът на Бардфест-Ловеч получи и красив букет, и сърдечни поздравления за 40 години творческа дейност от името на кмета Димитър Николов.

„Колко интересно плете животът платното на събитията, колко интересно преплита съдбите на хората, непознати по време на земния си живот лично и толкова духовно близки. Като че ли Булат е предал щафетата, а Милен я е поел и я носи и до днес. За да обича така песните на Окуджава, за да ги чувства така тънко, за да ги изпълнява така точно и проникновено, той трябва да е негов брат по дух. Няма как да е иначе, защото хората няма да го разберат, да заплачат, няма да познаят себе си в тези песни, няма да се получи този душевен контакт. 40 години, ден след ден Милен пее песните му, които отдавна вече са станали негови собствени“, коментира Наталия Матвеева от Продуцентски център „Славянски орден“.

„40 години Милен носи светлината на любовта и мъдростта на хората с творбите на Булат. Каква преданост, какво единение, какъв съюз! Съюз на сърцата, съюз на душите, съюз на музиката и стиховете, съюз на братството и човечността“, добавя руската писателка.

Милен Тотев е наричан българският Окуджава, защото е най-добрият изпълнител на неговите песни. В това се убедиха бургазлии, които присъстваха на концерта.