МО на РФ опроверга информацията за свален от турските ВВС руски военен самолет

„Всички наши самолети, изпълняващи задачи по унищожаване на обекти от терористичната инфраструктура в Сирия, са се върнали благополучно в базата си“,  заяви в петък  майор Конашенков, предаде ТАСС, цитиран от „Руски дневник“.

Министерството на отбраната на РФ нарече „абсолютни глупости“ появилите се в чужди социални мрежи съобщения, че турските ВВС били свалили руски военен самолет. „Тези съобщения са абсолютни глупости. Всички наши самолети, изпълняващи задачи по унищожаване на обекти от терористичната инфраструктура в Сирия, са се върнали благополучно в базата си“, заяви пред журналисти официалният представител на отбранителното министерство на РФ генерал-майор Игор Конашенков.

Той подчерта, че във въздушната база Хмеймим в рамките на прес-тур на Министерството на отбраната са работели около 50 журналисти от водещи чужди медии от САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Китай, Виетнам и други страни, „от които би било невъзможно да бъде укрит подобен факт“. „Сега и самите те се увериха, какво всъщност струват тези лъжи, които редовно се подхвърлят на западните медии от различни „диванни аналитици“, добави генералът.

Преди това в редица социални мрежи бе публикувана информация, цитираща „сирийски активисти“, че в района на командно-пропускателния пункт „Баб ал-Хава“ турските ВВС били свалили  руски военен самолет.