Московски съд оповести присъдата на Навални

Московският Замоскворецкий районен съд оповести присъдата на братята Алексей и Олег Навални, обвинен в кражбата на пари от компанията „Ив Роше”, съобщава ТАСС.

Алексей Навални е осъден на 3,5 години условно, а брат му Олег е осъден на реалния срок, като се лишава от свобода за 3,6 години. Веднага след обявяването на решението на съда, той бе задържан под стража в съдебната зала.
Освен това, братята Навални ще трябва да изплатят глоба от 500 хил. рубли и над 4 милиона рубли компенсации на Многопрофилната процесингова компания.

Напомняме, първоначално провъзгласяването на присъдата беше насрочено за 15 януари, но вчера от съда съобщиха, че съдията вече е готов с присъдата и ще я оповести. Освен това, за 15 януари е планиран протест в подкрепа на братя Навални и срещу настоящата власт в Русия, който все още не е съгласуван в московските власти.

В съдебния процес Навални и неговият брат се обвиняват в източване на големи суми от държавата и кражби. Следствието предполага, че посредством завишени плащания братята Навални са присвоили 30 милиона рубли. Главната прокуратура разглеждаше наказание за Олег Навални в рамките на 8 години лишаване от свобода, а за брат му Алексей – 10.