Москва ще бъде домакин на годишното Общо събрание на МФЖ

На 29 и 30 април т.г. в руската столица ще се проведе Общото събрание на Международната федерация на журналистите.. Домакин и организатор на събитието ще е Съюзът на журналистите на Русия. Това известява в писмо до всички членове на  Международната Федерация на Журналистите, генералният й секретар Антони Беланже, пише в сайта на СБЖ sbj-bg.eu

Годишното Общо събрание се свиква според изискванията на  член 29 от Правилника на МФЖ. Предстои Федерацията да изпрати  до всички свои членове – журналистически съюзи и асоциации, практическите детайли по организацията на събитието, които са одобрени  от  Административния комитет.

Акцентите в работата на Общото събрание на в Москва ще са дискусиите по одитираните отчети и предложения бюджет, както и одобряването им.

Всички журналистически организации – членове на МФЖ, които нямат просрочени задължения  към Федерацията, имат право да изпратят свой наблюдател, както и да представят свои конкретни предложения. Материалите следва да бъдат получени  най-малко два месеца преди събитието – до 28 февруари 2017 г.

Финализираните документи ще бъдат на разположение през м.март т.г. –  така, както се е било и в предишни години, се казва в края на писмото на Антони Беланже.