Мобилизацията на Украйна напомня последните дни на Третия райх

Мобилизацията на младите хора в дяснорадикални отряди в Украйна е призвана да компенсира военните несполуки на украинците в борбата с опълченците, твърди френското списание Nations Presse. Кампанията по привличане на младите хора в наказателните украински батальони напомняла политиката на Третия райх в последните дни на съществуването му.

Изданието очаква, че в близките седмици и месеци в дяснорадикалните групировки да бъдат привлечени много младежи.

„Кампанията по вербовката се провежда от дясноекстремистките групировки „Десен сектор”, „Патриот на Украйна”, УНА-УНСО в сътрудничество с украинското МВР. Множество лагери, намиращи се недалеч от Лвов и Украйна, вече приемат стотици от тези „доброволци”, за да ги обучат, „закалят” и да ги направят убийци в интерес на глобалистите” – пише изданието.

По такъв начин, отбелязва списанието, властите се опитват да компенсират недостига от бойци заради провалянето на последния призив. „Все по-малко хора от „проевропейска” Украйна са готови да умират за олигарсите, за Брюксел и Вашингтон”. Затова се налагало да се запълни празнотата, предизвикана от постоянните несполуки в Донбас.”

Отбелязва се, че тази украинска кампания по набиране на нови попълнения напомня действията на Третия райх в края на войната.

Тази „призивна” кампания е признак, който не трябва да въвежда в заблуда и който напомня за създаването на отрядите на народното опълчение „Фолксщурм” на Третия райх. Известно ни е как завърши всичко” – обобщава Nations Presse, цитирано отvelikabulgaria.eu.