МнВР на Русия: ЕС знае, че зад снайперистите на Майдан стои опозицията!

МнВР на Русия обърна внимание на записания разговор между върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, който наскоро се появи в Ютюб, съобщи ИТАР-ТАСС. „Снайперистите, които стреляха по протестиращите и по полицаите в Киев, са наети от някой от лидерите на Майдан“, се чува в записа.

„Ние обърнахме внимание на записа, който се появи в интернет. Но повече ни изненадва отказът на ЕС да коментира това. По-рано на страницата на МнВР на РФ във Фейсбук се появи следното съобщение: „Оказа се, че ЕС знае, че зад снайперистите на Майдан стои опозицията!“

Напомняме, че в записа Пает разказва за срещата си с украински лекар, който е преглеждал ранените и твърди, че почеркът и куршумите са били едни и същи.

„В момента има все по-силно разбиране, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция“, казва Пает. По думите му е много притеснително, че новата коалиция не желае да разследва тези събития.

„Това е ужасно, мисля, че трябва да се разследва“, отговаря Аштън.

Пает допълва, че „ако тази история започне да живее свой живот, веднага ще дискредитира новата коалиция“.  Според „Русия днес“ записът е качен в интернет от служители на Службата за сигурност на Украйна, лоялни на Виктор Янукович.