Мизерията на световния правен нихилизъм

С лишаването на Русия през следващите 4 години да участва в световни спортни състезания се затваря кръгът на унищожените цивилизационни темели на правосъдието.

Презумпцията за невиновност замина в историята, след като под път и над път, политици и медии говорят за „убийци“ и „шпиони“ без влезли в сила присъди. Предоставянето на доказателства се подмени с „обосновани предположения“ – вижте случая „Скрипал“. От вчера се „узакони“ и колективната отговорност. Вместо да се наказват хванатите с допинг с лишаване от състезателни права, независимо от коя държава са, се забранява на спортистите от цяла страна да участват на състезания. Тези, които са почтени и спазват правилата с какво са виновни и за какво ще бъдат наказани? За това, че представляват Русия ли?

Започнах да свиквам с високомерието и злобата на „цивилизования евроатлантизъм“. Не мога да разбера обаче какво се цели с пълното потъпкване на съвременните правни принципи? Да изкарат руския народ на улицата, за да наблюдават мечтаната от Запада оранжева революция в Русия?

През смях се сещам за западните прогнози, когато тръгнаха санкциите след 2014 г. спрямо Русия. Прогнози от най-високо до най-елементарно кръчмарско ниво. Прогнози от Обама до последния слагачески вестник. Главното очакване беше за безредици и дори за гладни бунтове в Русия. И какво стана?

А сега какво е главното политическо очакване?