Международен Славянски Съвет в защита на Русофили

Спрете политическите репресии срещу русофилите в България

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

на Международния Славянски съвет

На 9 септември 2019г, специалните служби на България в гр. София арестуваха председателя на Национално Движение Русофили Николай Малинов, Даниела Малинова, Юрий Борисов, бяха преследвани техни сътрудници.

Международният Славянски Съвет  решително осъжда подлата клеветническа кампания  против нашите съратници, които публично и последователно отстояват братството на България и Русия , единството на всички славянски народи.

Николай Малинов, Юрий Борисов, Кристина Иванова, Антон Тончев, Пенчо Зулчев, Енчо Москов, генерал Стоимен Стоименов и техните съмишленици защитават своите възгледи открито, смятайки братството на България и Русия не само исторически традиционно, но и отговарящо на коренните интереси на народите.

Членовете на Международния Славянски Съвет – ръководителите на националните Славянски комитети на Беларус, Босня и Херцеговина, Полша, Сърбия, Русия, Украйна, Черна Гора и Чехия, събрали се на своето заседание в Дивеево (Русия), заявяват: Дейността на Николай Малинов и неговите съратници е хуманна, миротворчески прозрачна и не е насочена срещу никого. Ние сме убедени в пълната невинност на лидерите на „Русофили” и настояваме да се прекратят политическите преследвания в България на привържениците на братството на България и Русия, защитниците на славянското единство.

Мир и единство на славяните!

 

Председател на Международния Славянски Съвет –  С. Н. Бабурин

Генерален секретар на Международния Славянски Съвет – В. О. Груздев

 

Снимка на Сергей Бабурин.