Медведев изрази съболезнования във връзка с терористичния акт в Ница

Руският премиер Дмитрий Медведев изрази съболезнования на пострадалите и роднините на загиналите в резултат от терористичния град във френския град Ница, предаде ТАСС.

„Бих искал да се присъединя към съболезнователните думи към Франция, към всички пострадали и роднини на загиналите във връзка с чудовищния терористичен акт в Ница“, каза руският премиер в речта си на пленарното заседание на форума АСЕМ, който бе открит днес в столицата на Монголия.

„Тероризмът, както е известно, няма граници и се явява общо предизвикателство и за Европа, и за Азия. Към момента, за съжаление, са загинали 80 души, сред които деца и огромен брой туристи“, каза той.

„Според информация в медиите, сред загиналите има граждани на Европейския съюз и Русия. Това е изключително скръбно събитие. Ние сме длъжни заедно да търсим общи отговори на тези предизвикателства, да проявяваме солидарност и да предприемаме всичко, което зависи от нас, за да се борим с тероризма. Още повече, че терористите и техните спонсори разбират само силата, и ние трябва да я използваме“, подчерта Медведев.