Медведев за забраната за полетите на руските самолети в Египет: Няма да е за кратко

Процесът на връщане на руските туристи в Египет няма да бъде кратък, необходимо е време, за да бъде гарантирана сигурността, а действията в тази насока трябва да бъдат съвместни от властите на двете страни, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости.

„Темата е сложна, трябва всички тези процеси да бъдат държани под контрол, заради което е създаден щаб. Не е нужно да се поддаваме на илюзии, това няма да бъде кратък период. И по всяка вероятност, освен връщането на нашите граждани с цел да бъде гарантирана сигурността за почивка в Египет, ще бъде необходимо време, това е съвместна дейност на нашите и египетските власти, компетентните структури, които се занимават с това. Във всеки случай, ако нещо бъде необходимо, ние ще приемаме оперативни решения“, каза Медведев.

Полетите на руските самолети до Египет бяха преустановени на 6 ноември до изясняване на причините за катастрофата на руския самолет А321 над Синай. Президентът на РФ Владимир Путин нареди да бъде осигурено съдействие на гражданите за безопасното им връщане от Египет.