Медведев е подписал разпореждане за създаване на международен детски център «Артек»

Премиер-министърът на Русия Дмитрий Медведев е подписал разпореждане на правителството за създаване на международен детски център „Артек“.

„Аз подписах документ, който касае Крим, но в действителност той се отнася до цялата ни страна, подписах разпореждане за създаване на международен детски център „Артек“, – заявил Медведев. Според нрго, това е дългоочакван документ, „Артек“ трябва да бъде съвременен, добре подготвен оздравителен център за деца, за да могат те да си почиват, а също така да получават образование.

Главата на кабинета е напомнил, что той с членове на Правителството е бил неотдавна там, „впечатлението е сложно: от една страна, това е наша гордост, когато там почиваха деца от целия Съветски Съюз, а от друга, усещането е такова, че „Артек“ е остана в XX век, а в някои отношения и в XIX“. „Необходимо е той да се превърне в център на световно ниво…“, – е добавил Премиер-министърът.

„В шестмесечен срок трябва да бъде подготвена програма за развитие на центъра“, – е препоръчал Медведев…

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Medvedev-podpisal-rasporyazhenie-o-sozdanii-mezhdunarodnogo-detskogo-tsentra-Artek-16625