Медведев: В Русия трябва да се развива яхтинга

Руският премиер Дмитрий Медведев поръча на правителството да представи предложение по създаването на благоприятни условия за развитието на яхтинга в крайбрежните зони на Русия, съобщи vesti.ru.

За изпълнители на поръчението са впрегнати ресурси на Министерството на транспорта, Министерството на културата, Министерството на икономическото развитие, Външното министерство, Министерството на извънредните ситуация, Федералната служба за сигурност, Федералната митническа служба и Руското туристическо бюро. Поръчението е дадено след съвещание за развитието на малкия бизнес в Крим, което Медведев проведе в Ялта на 15 юни. Разпореждането трябва да се изпълни „като се имат предвид по-рано дадените правителствени поръчения“.

Медведев също поръча на Министерството по делата за Крим съвместно с Министерството на транспорта, Федералната пътна агенция, Съвета на министрите на Крим и правителството на Севастопол да приемат мерки по ускоряване на ремонта, строителството и реконструкциите на автомобилните пътища на полуострова.

На Министерството на селското стопанство, Федералната служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор и Съвета на министрите на Крим  бе поръчано да представят в правителството предложения по опростяване на ветеринарния и карантинния фитосанитарен контрол на селскостопанската продукция от Крим, а Министерството на промишлеността и търговията, Министерството на финансите и регионалните органи на властта трябва да представят предложения по създаването на логистични центрове в Крим.