Марина Пономарьова: Моя любов! Моя молитва! Мой романс!

Старинният руски романс е загадка и чудо на руската култура. Непостижим, прекрасен и удивителен , пленителен и страстен, очароващ и вдъхновяващ, вълнуващ и извикващ умиление, изцеляващ и нежен… За романса може да се говори много – той е неизчерпаем в своята дълбочина и богатство. А може мълчаливо да го слушате, тъй като в тишината и безмълвието се придобива и постига неговият тайнствен смисъл и сила.

Съвсем неотдавна ни се струваше, че лириката на романса принадлежи на жанровете, за които не си струва да се говори сериозно, но нашият живот доказва, че именно това направление в изкуството е съхранило популярност в продължение на почти 250 години. Романсът е оцелял през вековете и не е остарял, той ще премине заедно с нас в бъдещето и ще запалва сърцата на бъдещите поколения, ще продължава да живее на концертните подиуми. Най-добрите таланти: гласове, композитори, поети, музиканти се обръщат към жанра на романса.

ponomareva-1

Една от тях е Марина Пономарьова. Любовта към музиката и пеенето са определили смисъла на нейния живот, нейното завладяващо пеене, в което Марина влага цялата си неизчерпаема любов и нежност, буквално пленява сърцата на слушателите, покорявайки ги с искреност и богатство на чувствата.

Нейният репертоар е разнообразен: от старинни и класически романси до песни от кинофилми и музикални спектакли.

ponomareva-2

Марина Пономарьова участва в много конкурси в Русия, в които печели призови места,   солистка е на художествения състав „Надежда”, гр. Сочи.

 

ГРАФИК   на турнето на Марина Пономарьова

 

 дата град
07.07.   (понеделник) гр. Разлог
08.07. (вторник) гр. Банско
09.07. (сряда) гр. Луковит
10.07. (четвъртък) гр. Гулянци
11.07. (петък) гр. Вършец
12.07. (събота) гр. Брегово
13.07. (неделя) гр. Кула
14.07. (понеделник) гр. Радомир
15.07. (вторник) гр. Ботевград