Лукашенко призова да се поправят грешките на Съветския съюз

Лукашенко призова да се поправят грешките на Съветския съюз

Публикувано от:

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че неговата страна и Русия трябва да работят за насищане на потребителския пазар с продукция собствено производство и даде пример с времената на СССР, който, по думите му, се разпаднал заради липсата на прах за пране, предаде РИА “Новости“ в четвъртък (17 ноември).

“Трябва да се занимаваме с тези житейски въпроси и накрая да поправим грешката на Съветския съюз, като обезпечим населението с всичко необходимо“, призова Лукашенко на пресконференция в Минск.

“Каква е причината за разпада на СССР? Не стигаше праха за пране. Жал ми беше да гледам жените по опашките, които чакаха, за да купят вносен прах за пране – собственото производство не достигаше. Нима не бихме могли да поправим това? В срок от една година можем да доставим хиляди единици и да засипем с прах цялата страна. Или не можем да произведем достатъчни количества хранителни продукти? Можем“, поясни още Лукашенко.

Беларуският президент предложи сътрудничество на Русия в областта на развитието на собствени производства на различни стоки, в частност, продоволствени. “Ние бихме искали вие да получите достатъчно хранителни продукти, за да не зарежем напълно производството на дрехи и обувки. През Киргизия идва огромен поток, сами знаете чия продукция, и тя не е по-качествена. Казах на вашия президент – заяви Лукашенко пред руските журналисти – дайте да го закрием“.

Източник: Руски дневник