ЛНР: Отказът на Киев от преговори в Минск показва неспособността на украинските власти

ЛНР: Отказът на Киев от преговори в Минск показва неспособността на украинските власти

Публикувано от:

Отказът на Киев от нови преговори на контактната група в Минск говори за нежеланието да бъде постигнато мирно урегулиране на ситуацията и свидетелства за неспособността на украинските власти. Това заяви председателят на Народния съвет на Луганска република (ЛНР) Алексей Карякин, цитиран от ТАСС.

По-рано украинските медии съобщиха, че съветникът на ръководителя на СБУ на Украйна Маркиян Лубковски е заявил, че провеждането на ново заседание на контактната група по Украйна в Минск към днешна дата е невъзможно според Киев. При това, той обвини опълчението в Донбас в несъблюдаване на Минските споразумения.

„Ние с нищо не сме нарушили договореностите. Тях системно ги нарушава единствено украинската страна. Това, че те отказват по-нататъшни преговори, показва тяхната неспособност като ръководители на държавата. Това е техният избор – значи те толкова искат мир”, заяви Карякин, коментирайки изявлението на Лубковски.

ЛНР ще продължава и в бъдеще да се отбранява, категоричен е Карякин. „Те ни нападат и ние ще защитаваме земите си”, поясни председателят на Народния съвет на ЛНР.

В отговор на въпрос, ще търси ли ЛНР начин за продължаване на срещите в рамките на контактната група по Украйна в Минск, Карякин заяви: „Топката е в техни ръце. Те нямат въглища, а не ние”.