„Лада“ изпревари по продажби „Фолксваген“ и „Лексус“ в Германия

„Лада“ изпревари по продажби „Фолксваген“ и „Лексус“ в Германия

Публикувано от:

Немският пазарен регулатор вчера публикува доклад за продажбите на автомобили през последния месец в страната. Както се оказа, моделите на „Лада“ (Lada) се продават в Германия много по-добре от тези на „Лексус“ (Lexus) и „Фолксваген“ (Volkswagen), предаде руският автомобилен портал pokatim.ru, цитиран от “Руски дневник”.

В публикувания немски експертен доклада се посочва, че през последния месец в Германия са били продадени 47 автомобила от модела „Лада Гранта“ (Lada Granta). Тази цифра е доста малка, но от много по-големи конкурентни модели като „Лексус СТ“ (Lexus CT) и „Субару WRX“ (Subaru WRX) са продадени не повече от 10 автомобила. Продажбите на „Лада“ са по-големи дори от тези на „VW Джета“ (VW Jetta) и „Ауди R8“ (Audi R8), от които са продадени 39 автомобила.

От модела „Лада Нива“ (Lada Niva) са били продадени 90 автомобила, а конкурентните ванове „Лексус NX“ (Lexus NX), „Хюндай ix35“ (Hyundai ix35), „Лексус RX“ (Lexus RX), „Инфинити FX / QX70“ (Infiniti FX / QX70) и „Джип Компас“ (Jeep Compass) показват по-лоши резултати на продажбите. Като цяло, до момента в Германия по данни от месец май са реализирани почти 300 хил. продажби на автомобили, което е 2,5 пъти повече, отколкото в Русия.