Лавров: Русия ще продължи военната координация със САЩ в Сирия

Москва ще продължи военната координация с Вашингтон в Сирия с цел да бъде разграничавана сирийската опозиция от терористите. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

„Нашите военни общуват ежедневно. Както чрез видеоконференция между базата Хмеймим и американските представители в Аман, така и в рамките на денонощно работещия Център за бързо реагиране на нарушенията на режима на прекратяване на огъня, създаден от Русия и САЩ на базата на отдела на ООН в Женева“, каза руският министър. „Обсъждат се единствено конкретните въпроси, свързани с нанасянето на удари по позициите, заемани от терористите“, добави той.

„В рамките на тези механизми постигаме от американските ни партньори изпълняването на даденото от тях обещание за разграничаване на опозиционните отряди, сътрудничещи си с коалицията на САЩ, от „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра“, отбеляза Лавров.

„Засега далеч не навсякъде подобно разграничаване е гарантирано, включително и в района на Алепо, и това ни притеснява. Ще продължаваме тази координация и в бъдеще въз основа на конкретните резултати“, подчерта още руският външен министър.