Лавров за Сирия: Надявам се, е да се внесе яснота за това коя е опозицията, която е „умерена“

Въпросът за това кои групи представляват умерена опозиция и могат да бъдат партньори в преговорите, и кои „ловят риба в тази мътна вода с терористични методи“, трябва да се изясни в следващите дни, заяви Сергей Лавров, пише Руски Дневник.

Ръководителят на Министерството на външните работи на Русия Сергей Лавров разчита, в близките дни да бъде определен списък с опозиционните групи в Сирия, които могат да седнат на масата за преговорите за политическото урегулиране на ситуацията в страната, съобщава РИА Новости.

„Въпросът, който трябва да бъде решен като „домашна работа“ в близките няколко дни, след не много дълго, надявам се, е да се внесе яснота за това коя е опозицията, която е „умерена“ и която трябва да стане партньор в преговорите, които де Мистура и неговият екип готвят в контекста на политическото урегулиране на сирийската криза“, каза Лавров на пресконференцията по време на срещата си със специалния посланик на генералния секретар на ООН Стефан де Мистура.

Той отбеляза, че участниците в международната среща във Виена по сирийското урегулиране са се договорили да установят кои са групите, които се водят умерени, и кои „ловят риба с терористични методи в мътна вода“.