Лавров: Западът достига до безпардонни лъжи

„Имаше висока активност на населението в Украйна по време на референдума, въпреки опитите да се провали гласуването, включително с използването на терористи – радикали, с използването на армията, с използването на тежко въоръжение срещу мирни граждани. Това доведе до човешки жертви.“ Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Същевременно Лавров заяви, че в оценките за събитията в Украйна Западът достига до безпардонни лъжи.

„Украйна трябва да организира национален диалог на основата на предложенията, отправени от председателя на ОССЕ, но не е сигурно, че това ще се случи в най-близко време“, каза още той и категорично заяви, че това трябва да се направи паралелно с разследването на престъпленията, които са били извършени.

„Чух заявленията на украинския външен министър и на представител на Белия дом, че преговорите трябва да се запазят единствено в четиристранен формат (Русия, САЩ, ЕС и представители на правителството на Украйна), но още веднъж ще кажа, че без включване на опонентите на режима (в Киев) в прекия диалог за излизане от кризата, нищо няма да се получи“, подчерта Лавров.