Кънингам: „Защитавайки“ Европа от Русия, САЩ готвят военен преврат

Кънингам: „Защитавайки“ Европа от Русия, САЩ готвят военен преврат

Публикувано от:

САЩ увеличават контингента на своите войски в Европа под предлог за противодействие на мнима руска агресия, обаче те могат да преследват и други цели – организация на военни преврати в страните от Евросъюза в случай на разпространение на социалната и икономическата криза, която ще настъпи в случай на гръцки фалит. Това пише в Sputnik американският журналист Финиан Кънингам, предаде РИА Новости.

Според него, ставащото в Гърция е предвестник какво ги чака другите страни от Европейския съюз, това са социални вълнения след тотален колапс.

„Германия вече дефакто се намира под военната окупация на САЩ, започвайки от края на Втората световна война, с десетки хиляди американски военни и гарнизони. Съветската армия се изтегли от Източна Германия, защо остана американската в Западна? Защо необходимостта от американски военни възникна именно тук, в сърцето на Европа, а не на територията на периферни европейски държави, разположени по-близо до Русия?”, задава въпроси авторът.

Резултат от такава политика стана съсредоточаване в Европа на такова количество американски войски, каквото е нямало от момента на разпадането на СССР.

Кънингам цитира мнението на американския политолог Ренди Мартин: „Гръцката криза продължава вече повече от пет години. Може да се поспори дали Вашингтон вече е разработил план как да управлява Европа политически и финансово в случай, че ситуацията налага намеса. А такава ситуация става очевидна с всеки ден все повече.”

Авторът на публикацията счита, че следващите страни, които ще бъдат подложени на твърд натиск от страна на Германия, ще бъдат Италия, Испания и Португалия.