Крим: Международната блокада на полуострова е прекъсната

Политическата и информационната блокада на Крим е прекъсната окончателно след посещението на френската делегация, заяви пред РИА Новости вицепремиерът на кримското правителство и министър на вътрешната политика, информацията и връзките на републиката Дмитрий Полонски.

Делегация, водена от депутата от Националното събрание и бивш министър на транспорта на Франция Тиери Мариани извърши тридневно посещение в Крим, където се срещна с ръководителите на полуострова и взе участие в празненствата по случай честването на Деня на военноморския флот.

„Ние виждаме една изключително нерационална и глупава упоритост по въпроса за Крим от страна на много от власт имащите европейски и западни страни, но пълноценната информационна и политическа блокада, която бе създадена преди това за Крим, вече я няма. Тя е прекъсната. Затова оценките на посещението на френските депутати са най-положителни“, заяви Полонски.

По думите му кримчани са гостоприемни хора и са готови да посрещнат различни чужди делегации, идващи с добри намерения на полуострова.

„Крим е максимално открит за пристигащите гости, и те имат възможността да отидат не там, където ние ги заведем, а където сами пожелаят. Всичко това създава абсолютно ясна, разбираема, прозрачна и обективна картина на днешната кримска действителност“, отбеляза вицепремиерът на републиката.