Кметът на Несебър с ползотворни срещи в Русия

Кметът на Община Несебър Николай Димитров бе на посещение в град Волоколамск по покана на кмета на града Евгений Гаврилов. Освен официалните срещи във Волоколамск, с който Несебър е побратимен, кметът не пропусна възможността да присъства и на парада на  Червения площад по случай 70-годишнината от победата на хитлерофашизма.  

Несебърският кмет проведе и редица ползотворни срещи, съдействие за които получи от директора на Центъра на промишлеността на Р България в Москва –  Илиян Цонев, който  не спира да помага и да сътрудничи на различни институции в страната ни за осъществяване на полезни контакти с руската държава.

На среща с ветераните от Втората световна война кметът сподели, че по последни данни в община Несебър  са регистрирани 38 хиляди недвижими имоти, собственост на руски граждани, 2 300 души от които живеят на несебърска територия. Той разказа, че руски граждани си срещат с него в приемния му ден, за да търсят решение за свои идеи, проблеми или предложения. Кметът сподели още, че общината се стреми да оказва съдействие при всеки един въпрос, така че хората да се чувстват спокойни, сигурни и удовлетворени от избора си да живеят в перлата на българско самочувствие.

Във Волоколамск кметът се срещна и с потенциални инвеститори, които се интересуваха от условията за бизнес у нас. В хода на разговора с тях, кметът увери присъстващите, че несебърската община оказва съдействие на руските инвеститори, решили да вложат средства и да бъдат част от икономиката на страната ни.

В дните на своя престой във Волоколамск Николай Димитров  проведе среща и с фирми, членове на Съюза на руските туроператори, с които разговаря за възможностите за културен, фестивален и най-вече спортен туризъм. Възможностите за културно сътрудничество по-късно кметът на Несебър обсъди и с руския си колега Валери Токарев, кмет на Звездното градче, намиращо се недалеч от Москва.

Последната среща на несебърския кмет бе с водещи брокери в Московска област. Специалистите по продажби на недвижими имоти увериха, че няма отлив на руски купувачи и, че застоят е временен, поради създалите в последно време геополитически обстоятелства.

Автор: Максим МОМЧИЛОВ

гр. Несебър