Кметът на Бургас и руският посланик у нас Анатолий Макаров обсъдиха предстоящия туристически сезон

Над 600 000 руски туристи са посетили Българското Черноморие миналото лято. Това заяви посланикът на Руската Федерация у нас Негово Превъзходителство Анатолий Анатолиевич Макаров на среща с кмета Димитър Николов. Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм като религиозен, исторически, екологичен.

Очакванията са запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас, като паралелно нараства броят на руските граждани, които закупуват имоти в областта, стана ясно още по време на срещата. Обсъден бе и въпросът за установяването на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и бургаски регион.

На срещата присъстваха генералният консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукянчук, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, търговският съветник към посолството Игор Илингин.

„Бургас е красив и привлекателен град, с благоприятен бизнес климат“, заяви в края на посещението си в Бургас руският дипломат.

Търговският съветник към посолството на Руската Федерация Игор Илингин и кметът Димитър Николов се включиха в среща между представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени бяха възможностите за динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани бяха най-често срещаните казуси и бюрократични препятствия, който среща българо-руският бизнес, разгледани бяха и конкретни предложения за улесняването на процедурите.