Киев унищожи последната надежда за споразумението от Женева, каза говорителят на Путин

Докато Русия предприема мерки за деескалирането и разрешаването на конфликта в Украйна, киевският режим реши да обстреля с бойна авиация мирни населени места, започна наказателна акция, с което фактически унищожи последната надежда за жизнеспособността на споразумението в Женева. Това заяви в петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ИТАР-ТАСС
По думите му, руският президент Владимир Путин получава подробна информация за развитието на ситуацията в Югоизточна Украйна във връзка с началото на операцията, в която са задействани въоръжените сили, както и бойна авиация. 
Песков съобщи още, че вчера по заповед на Путин в Югоизточна Украйна е бил изпратен специалният представител на президента Владимир Лукин за провеждане на преговори за освобождаване на пленените по-рано чуждестранни наблюдатели. „След началото на наказателната операция руската страна не може да установи връзка с Лукин”, съобщи прессекретарят на руския президент. 
„Извънредно сме обезпокоени от факта, че в зоната на наказателната операция се намира не само специалният представител на президента Лукин, с когото не успяваме да установим връзка, но и там присъстват руски журналисти и представители на медиите от различни страни”, каза Песков, като добави, че Русия изисква от Киев да предприеме мерки за осигуряване на тяхната сигурност.