Киев задълбочава военното си сътрудничество с Анкара

Украйна и Турция възнамеряват да разширят сътрудничеството си в няколко области едновременно, съобщи „Русская весна“, позовавайки се на информация, публикувана на сайта на украинското правителство.

Владимир Гройсман, който в момента изпълнява длъжността премиер на Украйна, е обсъдил редица въпроси за сътрудничеството между двете страни с турския външен министър Исмет Илмаз. Става дума за взаимодействие в отбранителната, военно-техническата, енергийната и търговската сфери.

„Радвам се, че в последно време имаме качествено подобряване на двустранното ни сътрудничество, и вярвам, че в момента ние поставяме основите на задълбочаването на взаимодействието ни – и в политическата, и в икономическата, и в сферата на отбраната“, заяви Гройсман.

По думите му Киев и Анкара трябва да разширят търговския компонент, да подпишат всички документи за свободна търговия между страните, и тогава ще може да се говори за сътрудничество във всички области.

Гройсман изрази увереност, че Турция ще помогне на Украйна да повиши отбранителната си способност. Илмаз на свой ред подчерта, че няма да остане без подкрепата на Киев.